Vijesti Node

Održan tradicionalni prijam dužnosnika HDZ BiH ŽSB

Tradicionalni Božićno-novogodišnji prijam Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Županije Središnja Bosna održan je sinoć 28. prosinca 2016. godine  u Vitezu.

Uz predsjednika Županijskog odbora i ministra u Vladi ŽSB Nikole Grubešića, domaćini domjenka bili su i predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina te ministri u Vladi ŽSB imenovani na prijedlog HDZ BiH Katica Čerkez, Feliks Vidović, Jozo Budeš i Zoran Marković.

U svom obraćanju nazočnima, predsjednik Grubešić se osvrnuo na trenutno stanje Kantona Središnja Bosna, koje je ocijenio kao najstabilnije u posljednjih nekoliko godina. Naveo je da upravo ta činjenica omogućuje između ostalog, ulaganje novca u ostanak mladih stručnih ljudi. Posebno je istaknuo sljedeće:

„U ovoj godini imali smo preko pet stotina mladih u statusu volontera i pripravnika u kantonalnim tijelima i u taj projekt je uložen višemilijunski iznos novčanih sredstava.

u posljednjih nekoliko godina smo stabilizirali stanje: u proračunu, zdravstvu, šumarstvu kao i u drugim sektorima.

Poboljšali smo standard proračunskih korisnika i u posljednjih pet godina osigurali smo dodatnih 50  milijuna KM za plaće prosvjetnih radnika, policije i uprave.

Osigurali smo višemilijunske investicije u zdravstvo, školstvo, infrastrukturu itd. Preko 1.500 mladih ljudi radili su volonterski ili pripravnički staž kako bismo im omogućili stjecanje uvjeta za prvo upošljavanje.

Uz sve ove investicije i troškove, danas imamo financijsku stabilnost, imamo socijalnu stabilnost koje su rezultirale i političkom stabilnosti u Kantonu“.

Akcija „Pomozimo naše studente“ održana je i ove godine uz pomoć Mladeži HDZ BiH ŽSB, Zajednice žena KKK HDZ BiH ŽSB, Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB i predsjedatelja Kvasine, a na prijamu je tom prigodom upriličena i dodjela stipendija za 32 uspješna studenta.

U glazbenom dijelu programa nastupila je vokalna skupina Gloria, Orkestar harmonika HDK Napredak Vitez, Monika Čavara i Jandrić bend.

Ovom tradicionalnom božićno-novogodišnjem susretu pored dužnosnika HDZ BiH svih razina vlasti nazočili su i predstavnici drugih političkih stranaka, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici katoličke crkve, brojni gospodarstvenici, kulturni i športski djelatnici.

ŽO HDZ BiH ŽSB

Izdvajamo

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH...
Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas radni sastanak s premijerom g. Zdenkom Ćosićem i članovima Vlade Županije...
U svome pozdravnom govoru, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović je istaknuo kako električna energija, kao nezaobilazan resurs za kojim potrebe...
Na sastanku je razgovarano o intenziviranju sveobuhvatnih reformi u BiH, s naglaskom na nužnu reformu Izbornog zakona, te o aktiviranju Akcijskog...