Vijesti Node

Održan tradicionalni prijam dužnosnika HDZ BiH ŽSB

Tradicionalni Božićno-novogodišnji prijam Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Županije Središnja Bosna održan je sinoć 28. prosinca 2016. godine  u Vitezu.

Uz predsjednika Županijskog odbora i ministra u Vladi ŽSB Nikole Grubešića, domaćini domjenka bili su i predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina te ministri u Vladi ŽSB imenovani na prijedlog HDZ BiH Katica Čerkez, Feliks Vidović, Jozo Budeš i Zoran Marković.

U svom obraćanju nazočnima, predsjednik Grubešić se osvrnuo na trenutno stanje Kantona Središnja Bosna, koje je ocijenio kao najstabilnije u posljednjih nekoliko godina. Naveo je da upravo ta činjenica omogućuje između ostalog, ulaganje novca u ostanak mladih stručnih ljudi. Posebno je istaknuo sljedeće:

„U ovoj godini imali smo preko pet stotina mladih u statusu volontera i pripravnika u kantonalnim tijelima i u taj projekt je uložen višemilijunski iznos novčanih sredstava.

u posljednjih nekoliko godina smo stabilizirali stanje: u proračunu, zdravstvu, šumarstvu kao i u drugim sektorima.

Poboljšali smo standard proračunskih korisnika i u posljednjih pet godina osigurali smo dodatnih 50  milijuna KM za plaće prosvjetnih radnika, policije i uprave.

Osigurali smo višemilijunske investicije u zdravstvo, školstvo, infrastrukturu itd. Preko 1.500 mladih ljudi radili su volonterski ili pripravnički staž kako bismo im omogućili stjecanje uvjeta za prvo upošljavanje.

Uz sve ove investicije i troškove, danas imamo financijsku stabilnost, imamo socijalnu stabilnost koje su rezultirale i političkom stabilnosti u Kantonu“.

Akcija „Pomozimo naše studente“ održana je i ove godine uz pomoć Mladeži HDZ BiH ŽSB, Zajednice žena KKK HDZ BiH ŽSB, Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB i predsjedatelja Kvasine, a na prijamu je tom prigodom upriličena i dodjela stipendija za 32 uspješna studenta.

U glazbenom dijelu programa nastupila je vokalna skupina Gloria, Orkestar harmonika HDK Napredak Vitez, Monika Čavara i Jandrić bend.

Ovom tradicionalnom božićno-novogodišnjem susretu pored dužnosnika HDZ BiH svih razina vlasti nazočili su i predstavnici drugih političkih stranaka, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici katoličke crkve, brojni gospodarstvenici, kulturni i športski djelatnici.

ŽO HDZ BiH ŽSB

Izdvajamo

Danas u Sarajevo stiže turski predsjednik Erdogan. Održat će veliki predizborni skup turske dijaspore. Navodno su ostale europske zemlje odbile...
Visoko izaslanstvo BiH, koje su predvodili hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, nazočilo je 18....
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas predavanje „O ljudskim pravima u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na status...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je u Usori nakon održane svečane sjednice Općinskog vijeća Usora,...