Vijesti Node

30. rujna 2017.
Općinski odbor HDZ-a BiH Tomislavgrad obilježio 27. obljetnicu svoga utemeljenja

Program obilježavanja započeo je svečanom, proširenom sjednicom općinskoga odbora HDZ-a BiH Tomislavgrad kojoj su u dvorani Skupštine HBŽ, uz članove općinskoga odbora, nazočili predsjednik HDZ-a BiH, predsjednik HNS-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH, Borjana Krišto, kao i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik F BiH Marinko Čavara, te glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina.

Nakon intoniranja himne i minute šutnje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i umrle članove i članice HDZ-a BiH, nazočne je pozdravio aktualni predsjednik OO HDZ BiH Tomislavgrad Stipan Šarac koji je u svome govoru podsjetio na osnutak ove stranke te turbulentno vrijeme kroz koje je ova stranka u Tomislavgradu prošla kroz proteklih dvadeset sedam godina.

U svom obraćanju nazočnima načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin je kazao kako je ova stranka iznikla iz naroda i uvijek bila uz svoj narod. Naglasio je kako je najveći dio predizbornih obećanja ostvareno ili se ostvaruje, naglasivši upravo završetak izgradnje VE Mesihovina, na što su mnogi bili skeptični, za čiju je izgradnju kamen temeljac položen upravo na današnji dan prije sedam godina. Završetkom ovoga energetskoga projekta, izgradnjom CHE Vrilo, završetkom ceste Lipa-Blidinje koja je planirana u 2018. godini, općina Tomislavgrad dobiva jako puno, a tu su i ostali projekti, kazao je Vukadin.

Nazočne je pozdravila i Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH uputivši čestitka svima za 27. obljetnicu osnutka HDZ BiH u Tomislavgrad.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović uz prigodnu čestitku, naglasio je i kako je ova stranka kroz proteklih 27 godina učvrstila status stožerne stranke. „Utemeljenjem Hrvatskoga narodnoga sabora čije je glavni predvodnik upravo HDZ BiH poslali smo jasnu poruku svima, Srbima i Bošnjacima ali i predstavnicima međunarodne zajednice što Hrvati žele, jednakopravnost, da svatko bira svoje predstavnike, a da bi uspjeli u tome cilju potrebno nam je zajedništvo kako bi u sinergiji to i ostvarili“, naglasio je dr. Čović.

Završetkom svečane sjednice općinskoga odbora u prostorijama stranke na novom autobusnom kolodvoru održan je sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika i poslodavaca općine Tomislavgrad koji su iznijeli probleme koji ih muče i koji izravno opterećuju gospodarstvo općine i županije. U svojim zahtjevima zatražili su što žurniju prekategorizaciju GP Kamensko te završetak ceste Lipa-Blidinje. Na sastanku je zaključeno, kako će se učiniti sve da se prekategorizacija GP Kamensko uradi do kraja ove godine a do ljeta iduće godine završi cesta Lipa-Blidinje.

Završetkom ovoga sastanka u Gradskoj sportskoj dvorani održana je malonogometna utakmica između ekipe Udruge gospodarstvenika i poslodavaca općine Tomislavgrad i HDZ-a BiH.

(OO HDZ BiH Tomislavgrad)

Izdvajamo

Hrvatska demokratska zajednica BiH u potpunosti odbacuje i osuđuje neistinite napade Stranke demokratske akcije na HDZ BiH u svjetlu pravosudnih...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je putem video poziva održao sastanak s...
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je putem video-poziva...
Navode i izjave bošnjačkih političkih predstavnika i „upiranje prstom“ kako su Hrvati krivi za sva događanja kojima svjedočimo posljednja tri dana su...