Vijesti Node

Zasjedalo Predsjedništvo HDZ-a BiH

Danas je na Kupresu održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj su se između ostalih tema, analizirali privremeni neslužbeni rezultati izbora.

Predsjedništvo HDZ-a BiH zahvalio se biračima koji su prepoznali ozbiljnost trenutne situacije i poslali jasnu poruku i svoj glas dali upravo HDZ-u BiH i stranakama HNS-a te glasali za Zajedništvo.

Na ranije održanom sastanku sa predstavnicima i predsjednicima stranaka koje su nastupile zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a, na Općim izborima u BiH, što je potvrdilo i Predsjedništvo HDZ-a BiH na svojoj sjednici, donešen je jasan stav o legitimom predstavljanju.

Legitimno predstavljanje, jedini uvijet i jedini način da država BiH ima stabilan ustroj i stabilno političko funkcioniranje. Na tome će se i dalje inzistirati.

„Današnja rasprava je išla u pravcu da preliminarno raspravimo sami tijek čitave izborne kampanje, sam dan izbora i ovo što se događa nakon izbora i iskazali smo jedno zadovoljstvo unutar HDZ-a našom komunikacijom, jednom krajnje učtivom kampanjom koju smo vodili čitavo ovo vrijeme držeći se kodeksa koji je usvojio HDZ BiH zajedno s našim koalicijskim partnerima iz HNS-a koje smo proveli u ovom vremenu“, kazao je predsjednik Čović u izjavi za medije nakon održane sjednice.

„Vrlo jasnu poruku uputili smo i svima onima koji su nam davali na različite načine potporu u tom vremenu i kao pojedincima i institucijama u BiH, izvan BiH i ovo je prigoda da se ja još jednom zahvalim a najveći broj njih dobit će i pisanu zahvalu koji ću osobno potpisati. Rezultati koje danas imamo daju nam za pravo da moramo biti do kraja u poziciji da očuvamo svoju vjerodostojnost i kredibilitet koji smo postigli kod našeg glasačkog tijela i svih onih koji nas podržavaju. To jasno očitavamo iz izbornog rezultata koji je bolji i nijedan takav ni sličan nismo imali u proteklih 20 godina. To nas posebno obvezuje, danas nismo pravili analitiku o tome hoćemo li i kako ćemo pristupiti implementaciji izbornih rezultata jer trebamo prvo dobiti službene rezultate od strane SIP-a, istina zabrinjava nas sporost u prebrojavanju glasova.

Treba vremena da neke rezultate dobijemo, mnogi od nas su izrazili određene sumnje i određene aktivnosti i nepravilnosti koje su vođene u tom procesu a oko toga ćemo komunicirati s onima s kojima treba komunicirati, ali u svakom slučaju naš ključni zadatak će biti nastaviti voditi razgovore, rasterećeni bilo kakve osobne pozicije u vlasti u narednom razdoblju od mene. Ja sam vrlo jasno kazao i svoj stav, bošnjačke stranke ili jedan dio stranaka koje su se opredjelile da imaju jedan poseban projekat biranja u ime hrvatskog naroda kako bi se rješila neka njihova strategija odnosa u BiH, kao što sam rekao, mislim da su napravili jednu veliku pogrešku, ne samo prema hrvatskom narodu nego i prema svim čestitim bošnjacima koji su u politici, ali i prema BiH.  U narednom razdoblju znat ćemo komunicirajući sa svima koji čine politički proces u BiH kad su u pitanju Hrvati i Bošnjaci i Srbi i predstavnici Međunarodnih institucija poslati prave odgovore a oni će uvijek biti na tragu onih 7 ključnih tema koje smo otvarali kroz izbornu kampanju kao poruku svima onima kojima smo se mi obraćali“, kazao je dr. Čović.

Izdvajamo

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović primio je danas u posjet veleposlanika Republike Turske u Bosni i Hercegovini...
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, NJ....
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je večeras župu Rođenja Blažene Djevice Kotor...
Svečanom akademijom, večeras je u kraljevskom gradu svečano obilježena 30. obljetnica utemeljenja HDZ-a BiH Općinske organizacije Jajce....