Vijesti Node

16. studenog 2018.
Obilježen Dan općine Grude – dr. Dragan Čović počasni građanin općine Grude

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, danas je obilježen Dan općine Grude, koja kao službeni datum uzima 18. studenog - dan općine, dan ZHŽ-a, kao i dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne i sjećanja na Grad heroj svih Hrvata – Vukovar.

Nakon polaganja vijenaca ispred središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, u kino dvorani Grude održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je otpočela himnom svih Hrvata „Lijepom našom“ i minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Draženko Vranješ, a Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude u iscrpnom govoru o urađenom u protekloj godini ali i budućim planovima, prezentirao je nazočnim sve aktivnosti. Grizelj je najavio nastavak ulaganja kako u infrastrukturne projekte, za koje očekuje i značajniju podršku sa viših razina vlasti, tako i u razvojne, kulturne, gospodarske i sportske projekte i mlade.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić obratio se u ime svih nazočnih načelnika, te kazao kako se upravo u Grudama dogodio najvažniji događaj za Hrvate u BiH. Utemeljenje Hrvatske zajednice Herceg Bosne, značio je i opstanak Hrvata na ovim prostorima. Tamo gdje nije bila Herceg Bosna danas nema ni Hrvata, i to je prava istina, zaključio je načelnik Vidić, uz čestitke za Dan općine Grude.

Počasnim građaninom Gruda danas je proglašen dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

U pozdravnom govoru predsjednik Čović je čestitao Dan općine i Dan Herceg Bosne te rekao da svi mogu biti ponosni na uspjeh ove općine.

„Neka nam bude na ponos da i u narednom vremenu od jedne male sredine u srcu Hercegovine izgrađujemo općinu koja može biti na ponos svima nama. Nadam se da ćete se vi načelnici iz ove županije umrežiti, da bi županija bila još razvijenija, mjesto dobroga života, mnogo naprednija nego kako se to zamišljalo prije 15 ili 20 godina.

Želim da sve razine vlasti od županijske do entitetske i državne, budu vama pri ruci da bi mogli realizirati sve ono što ste osmislili, da potaknete naše gospodarstvenike da sve više investiraju ovdje i da stvaramo jedno mjesto ugodno za život, uz otvaranje radnih mjesta, i koje će motivirati sve da ne razmišljaju o nekoj drugoj sredini“, kazao je dr. Čović.

Izdvajamo

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i zastupnice u Europskom...
U petak, 29. svibnja u Mostaru održana je 11. (jedanaesta) sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. Predstavnici političkih stranaka...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s...
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma...